We blijven groeien ondanks digitalisering

Ronny Cents, oprichter DD-MC Digitale Druk:

“We blijven groeien ondanks digitalisering”

DD-MC Digitale Druk is een drukkerij gevestigd in Raalte in de driehoek Deventer – Zwolle – Almelo. In 2002 startte Ronny Cents met zijn toenmalige compagnon als één van de eerste bedrijven in Nederland een digitale drukkerij. Geen traditionele offsetpersen meer, maar een HP Indigo 1000 was het kloppende hart van de onderneming. Door de jaren heen werd de Indigo vervangen door zijn opvolger(s).

Kansen benut met saffiercoaten

“Een nadeel van de Indigo persen is dat deze oorspronkelijk maar op drie soorten substraten kunnen drukken. Andere substraten moeten eerst voorzien van een laagje saffiercoating. Deze coating zorgt voor een betere hechting van de inkten op papier”, aldus Ronny Cents. Om toch heel flexibel te zijn ontwikkelde Ronny samen met zijn vader een machine die deze coating aan kan brengen op alle papiersoorten. Zo was DD-MC Digitale Druk één van de eerste drukkerijen die op álle substraten kon drukken en wordt er  inmiddels gewerkt voor diverse papierleveranciers en drukkerijen in binnen- en buitenland.

Geen enkele order te gek

DD-MC Digitale Druk heeft een heel diverse orderportefeuille: huisstijldrukwerk, promotiedrukwerk en familiedrukwerk is dagelijkse kost voor dit bedrijf, maar voor DD-MC is geen enkele order te gek. Wekelijks worden er bijvoorbeeld pakjes speelkaarten gedrukt inclusief lasergestansde doosjes en deksels. Ronny vervolgt: “Ook wordt er momenteel gewerkt aan 150 brailleboeken met allerlei gelaserde inserts, welke vervolgens handmatig worden geplakt. Voor een grote Amerikaanse klant worden complete sets drukwerk in meerdere talen gedrukt, gevouwen, samengevoegd en geseald. Ook een geweldige uitdaging”.

Betrouwbare partner

“Natuurlijk kan ons bedrijf niet zonder goede leveranciers. Velpa is één van onze vaste leverancier. De betrouwbaarheid, flexibiliteit en snelheid maakt Velpa voor DD-MC Digitale Druk een ideale partner.”

Meer informatie? www.ddmc.nl