Papier van olifantsgras als hét duurzame alternatief

De nieuwste vibe van Velpa: Viberstm Papier

Papier van olifantsgras als hét duurzame alternatief

Na een aantal reizen over de wereld was het voor ondernemer Jan-Govert van Gilst duidelijk. Het gaat niet goed met onze leefomgeving. Reden te meer om vervuilende materialen zoals plastic en beton te gaan vervangen. De oplossing: Olifantsgras (Miscanthus Giganteus). Van Gilst: “Het is een snelgroeiend CO2-slurpend energiegewas met een belangrijke groene bouwsteen: cellulose.” Na veel research, experimenteren en ontwikkelen biedt NNRGY – onder het label Vibers – inmiddels een brede range van onder andere verpakkingsmaterialen én papier. 

De duurzame wereld

“We telen het olifantsgras op ongebruikte bouwgrond en verwerken het tot een composteerbare grondstof. Het multi-toepasbare ingrediënt wordt vervolgens verwerkt voor of in de verpakkings-, plastic- papier- en zelfs de betonindustrie tot kant en klare circulaire producten. Van bakjes, bekers en borden tot papier, karton en zelfs als vulmiddel voor beton. De mogelijkheden zijn eindeloos, de toekomstplannen zijn groots én we zetten hiermee onze footprint voor een duurzame wereld”, aldus Van Gilst.

Viberstm Papier

Met Velpa als verkooppartner en distributeur heeft iedere Nederlandse drukker nu een prachtig en bovenal duurzaam alternatief binnen handbereik. Het lokaal geteelde olifantsgras wordt verwerkt tot 90 grams papier en 300 grams karton en is ingeriemd verkrijgbaar op het formaat 46 x 64 cm per riem (90 g/m2 250 vel en 300 g/m2 per 100 vel). Ook A4 is bij Velpa verkrijgbaar waaronder de 90 grams-variant per 75 vel. Ideaal voor iedere printer. Beide kwaliteiten zijn uitstekend te bedrukken, zowel voor offset als digitale drukpersen en geven uw bedrijf óf dat van uw klanten de meest duurzame uitstraling… en dat is nodig!

Ga voor meer informatie naar:
www.vibers.nl of bel direct met Velpa voor advies of een offerte: 0575 743 230 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *