Op-maat bedrukte verpakkingen in iedere oplage!

Jochem Wendt, verzendadviseur Velpa spotte de verpakkingstrends

Op-maat bedrukte verpakkingen in iedere oplage!

De vraag naar (verzend)verpakkingen wordt alsmaar groter. Webshops groeien, online verkopen stijgen, een eigen onderscheidende uitstraling is niet meer weg te denken en PostNL kan de bezorging nu al niet aan. Wat zijn de trends en de laatste ontwikkelingen? Verzendadviseur Jochem Wendt speurde de markt af en vroeg het verpakkingsexperts… En hiermee loopt Velpa nu al voor op alle trend-lijstjes van 2019.

Communicatiemiddel

Was verpakking voor jaren geleden nog een simpele bruine doos die slechts als doel had om een product van A naar B te vervoeren, dan gaan webshops en fabrikanten nu veel voortvarender te werk. De online- én merkbeleving wordt meer en meer doorvertaald op verpakkingen. Het wordt een belangrijk contactmoment met je klant.
Bedrukken dus! …die verpakkingen en laat geen (marketing)kans onbenut!

Unboxing

Ligt de aandacht eenmaal op de buitenzijde van de verpakking, dan maken steeds meer retailers er een waar feestje van om van het uitpakmoment een ware beleving te maken. Op unboxing ligt de focus. Met óók bedrukking op de binnenzijde, bedrukte tape, kleurrijk vloeipapier, een extra presentje, kortingsvouchers voor herhaal-
aankopen of een persoonlijke boodschap… De hoge verwachtingen van de ontvanger worden waar gemaakt!

Direct mail is back

Voor jaren lang doorgaans vergeten, maar meer booming dan ooit. Mede doordat steeds meer – doorgaans kleinere – ondernemingen afzien van email-marketing (o.a. door de privacy wetgeving) blijkt deze bewezen offline succesformule de juiste snaar weer te raken. Geen standaard doosjes of enveloppen, maar juist ludieke, originele en creatieve uitspattingen in iedere gewenste oplage. Het mag en moet weer speciaal… Out of the box!

Functioneel duurzaam

Veiligheid en bescherming blijven vooraan staan bij de keuze in verpakkingen. Goed sluitende en passende ‘op-maat’ verpakkingen kunnen door verbeterde technische mogelijkheden uitkomst bieden, voorkomt het vervoeren van lucht en het overbodig gebruik van opvulmaterialen. Heerlijk duurzaam en tevens 100% recyclebaar! 

Wilt u meer informatie over een passende verpakkingsoplossing en de nodige verzendimpact bereiken?

Wees de trends voor en bel met één van onze verzendadviseurs: 0575 743 230