“Doe maar niet normaal!” Bling bling mag weer.

Michel Oosterbroek, verzendadviseur Velpa

“Doe maar niet normaal!” Bling bling mag weer.

Opvallen en pronken met wat je hebt of wie je bent het ligt ons Nederlanders niet zo… of toch wel? Doe maar normaal dan doe je al gek genoeg, maar wat is normaal? Het is toch normaal dat je mag laten zien wie je bent, wat je kan en hoe je dat doet? Niet alleen als persoon maar ook als bedrijf mag je hier best trots op zijn. Laat je bling bling zien!

Er was eens…

In de jaren negentig durfden steeds meer mensen zichzelf écht te laten zien. Bling bling deed zijn intrede. Ook bedrijven zagen zichzelf genoodzaakt om in het sterk groeiende woud van aanbieders vol in the picture te zetten. Niets was te gek. Ook ‘in communicatie’ volgde een hevige strijd om de consument. Online was sterk in opkomst en offline leek meer en meer terrein te verliezen. Althans zo leek het.

En toen…

Terug naar de basis. De consument werd mondiger en was overal en altijd – vooral online – ‘makkelijk’ bereikbaar. Juist mede door dit succes vervlakte ook de aandacht voor elkaar. De laagdrempelige bereikbaarheid tegen lage kosten werd de standaard. Een eenheidsworst aan online berichtgeving werd normaal, maar ook offline was de creativiteit ver te zoeken. Een vervlakking aan communicatie en media was het gevolg en de economie i.c.m. een sterk teruggeschroefd marketing-budget hielpen hier zeker niet aan mee. Een logische reactie.

En nu?…

De economie en het consumentenvertrouwen groeit gestaag, maar wat is dan nu de beste strategie? Doe in ieder geval niet normaal, stand out of the crowd en laat vooral nu je bling bling weer zien, maar doe dat wel met zorg en aandacht! Personaliseer en specificeer je boodschap. Laat je klant niet alleen weten wat jij doet, maar vooral wat je voor hem/haar kunt betekenen en laat zien dat je het serieus meent. Voer die extra aandacht vervolgens door in al je communicatie-uitingen, maar gooi er wel een schepje bij boven op. Echt… bling bling mag weer.

Ook niet normaal doen?

Bel dan nu voor een face-to-face afspraak.
Ik help u graag met wat extra bling bling.
0575 743 230  / michel.oosterbroek@velpa.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *